- Tipus:
- Estats:
- Forma:
I tot parlant de la forma, ens hem adonat que la forma de la copa ens ha condicionat les formes del fang. Si la copa és estreta, ampla, llarga, curta, etc.
El fet de manipular el fang, fa que els infants desenvolupin la motricitat fina i per tant la prensió.
- Transformació:
· El fang passa de ser líquid a sòlid.
· El fang passa de ser pols a líquid.
· El fang s'esquerda.
· El fang s'asseca i canvia una mica el color.
Es molt interessant treballar la transformació del fang en l'etapa infantil, ja que desenvolupes la creativitat i la imaginació d'aquests, alhora que evolucionen a nivell cognitiu.
- Presentació:
Si parlem de l'etapa infantil és molt important el fet de presentar els treballs dels infants ja que els hi dona una satisfacció i és una manera de dignificar-los.
Jo, com a educadora i futura mestra, he de donar-li un àmpli ventall de possibilitats de manipulació i experimentació; i, alhora, he de pensar la finalitat i els objectius de l'activitat i a partir d'aquí organitzar com fer-ho a l'aula.
Al llarg de la classe, Georgina ha fet una pregunta que ha creat discussió i diferents punts de vista: "Un nen d'un any pot treballar el fang?"
En un primer moment jo estava en la postura de que no, creia que no ho podia fer, perquè és massa petit i és perillós que s'ho posi a la boca, cosa que un infant d'un any ho faria. Però, a mesura que s'anaven dient arguments a favor de que l'infant treballi el fang, he anat canviant d'opinió i crec que sí. El treball d'una mestra és fer que els alumnes experimentin, evolucionin, avancin, però, com evolucionaran si els hi talles les ales?
El que crec que s'ha de fer és organitzar-te i dividir els nens en grups o fer-ho d'una manera individual, d'aquesta manera els infants experimenten i tu observes que no els hi pugui passar res. Si el grup es massa nombrós, et poses d'acord amb una altra educadora o mestra perque vingui a ajudar-te en aquell moment.
No hay comentarios:
Publicar un comentario